TURVALAATTA OY
Vanerinkatu 2, 18100 Heinola, Puh. 050 919 4222, Y-tunnus: 2560758-9

ETUSIVU

TUOTTEET

HINNASTO

ASENNUS &
HUOLTO


KUVIA

YHTEYSTIEDOT

Laattojen asentaminen

TURVALAATTOJEN ASENNUSOHJE

Asennustapa riippuu kohteen vaatimuksista. Yleisohjeena voidaan pitää että pohjamateriaalille riittää samat vaatimukset kuin asennettaessa betonisia laattoja. Laatat asennetaan tiivistetyn soran, betonin, kivituhkan ym. päälle, muistaen kaadot n. 1 cm / m. Turvalaattojen pohja pitää aina täryttää kovaksi, jotta laatat pysyvät suorina.

Liimausvaihtoehto 1

Poista vanhaa maata n. 10 cm paksuudelta. Merkkaa laatoitettava alue ( tarkista ristimitta !) Tasoita pohja. Levitä kivituhkaa muutama sentti. Tasoita linjaarilla. Kastele ja tärytä tiiviiksi. Tarkista kaadot. Valitse alkupiste ja laattojen jako. Aseta ensimmäinen laatta paikoilleen. Aseta toinen laatta n.5 cm päähän edellisestä. Liimaa ohjeiden mukaan sivut. Nosta toinen laatta kiinni ensimmäiseen. Jatka näin kunnes koko alue on valmis. Alueen annetaan kuivua n. vuorokausi. Täytä laattojen reunat kivituhkalla ja tärytä tiiviiksi.

Liimausvaihtoehto 2

Poista vanhaa maata n. 10 cm paksuudelta. Merkkaa laatoitettava alue ( tarkista ristimitta !) Tasoita pohja. Levitä kivituhkaa muutama sentti. Tasoita linjaarilla. Kastele ja tärytä tiiviiksi. Tarkista kaadot. Tee kyllästetystä 22* 100 laudoista "kehikko" ulkoringin ja saumojen kohdalle (eriilinen ohje). Upota laudat maahan niin syvälle että lautojen yläpinta on maan tasalla. tiivistä maa ja tarkista linjaarilla että laudat ja maa on samalla tasolla. Lisää maata tarvittaessa. Valitse alkupiste ja laattojen jako. Sivele reilusti liimaa lautaan. Aseta ensimmäinen laatta paikoilleen. Nosta toinen laatta kiinni ensimmäiseen. ( sivut voi liimata myös tarvittaessa) Jatka näin kunnes koko alue on valmis. Alueen annetaan kuivua n. vuorokausi. Täytä laattojen reunat kivituhkalla ja tärytä tiiviiksi.

Ruuvivaihtoehto

Poista vanhaa maata n. 10 cm paksuudelta. Merkkaa laatoitettava alue ( tarkista ristimitta !) Tasoita pohja. Levitä kivituhkaa muutama sentti. Tasoita linjaarilla. Kastele ja tärytä tiiviiksi. Tarkista kaadot. Tee kyllästetystä 22* 100 laudoista "kehikko" ulkoringin ja saumojen kohdalle (erillinen ohje). Upota laudat maahan niin syvälle että lautojen yläpinta on maan tasalla. tiivistä maa ja tarkista linjaarilla että laudat ja maa on samalla tasolla. Lisää maata tarvittaessa. Valitse alkupiste ja laattojen jako. Aseta ensimmäinen laatta paikoilleen. Nosta toinen laatta kiinni ensimmäiseen. ( sivut voi liimata myös tarvittaessa) Jatka näin kunnes koko alue on valmis. Ruuvaa ruuvit kumin ja laudan läpi niin että ruuvin yläpinta uppoaa 1.5 cm alemmas kuin kumin pinta. Tärytä laattojen reunat kivituhkalla ja tärytä tiiviiksi.

Nämä ohjeet ovat vain suuntaa antavia, koska jokainen asennuspaikka on erilainen. Jos asennuksessa ilmenee kysyttävää niin aina kannattaa soittaa meille, koska onnistunut asennus on meillekin erittäin tärkeä.